Duke4.net Forums: BloodGDX crash - Duke4.net Forums

Jump to content

Hide message Show message
Welcome to the Duke4.net Forums!

Register an account now to get access to all board features. After you've registered and logged in, you'll be able to create topics, post replies, send and receive private messages, disable the viewing of ads and more!

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

BloodGDX crash

User is offline   Jamesfff 

  • 0

#1

Why does the latest version of BloodGDX try to load Cryptic Passage even when I select a regular episode and then crash back to the game menu with a "cannot load Cryptic Passage" error message!?

(game log posted below)

BUILD engine by Ken Silverman (http://www.advsys.net/ken)
BloodGDX v0.779 by [M210®] (http://m210.duke4.net)
Current date October 06, 2017 21:57:23
Running on Windows 10 (version 10.0)

Checking new version...
You are using the last version
Initializing resource archives
Found 678 files in BLOOD.RFF archive
Found 1747 files in SOUNDS.RFF archive
Version >= v1.10 found
Loading INI file
Initializing Build 3D engine
Loading palettes
Loading translucency table
Loading gamma correction table
Creating standard color lookups
Loading tiles
Initializing dynamic fire
Loading cosine table
Initializing view subsystem
Initializing status bar
Initializing weapon animations
Loading control setup
Initializing network users
Initializing sound system
Gervill initialized
OpenAL version: 1.1 ALSOFT 1.15.1
OpenAL Soft initialized
debug: load ini info blood.ini
Loading bloodgdx.def...
Loading voxel.def...
Loading skybox.def...
GeForce GTX 750 Ti/PCIe/SSE2 4.5.0 NVIDIA 376.53 initialized
loading Cradle to Grave
degub: start prepareboard()

This post has been edited by Jamesfff: 06 October 2017 - 06:04 PM

0

User is offline   M210 

  • 324

#2

What OS are you using?
Try to launch bloodgdx from console. (java -jar BloodGDX.jar) gamelog has nothing useful. I see only blood.ini load and loadmap e1m1.

Your criptic.ini is modified?


This post has been edited by M210: 06 October 2017 - 09:56 PM

0

User is offline   Jamesfff 

  • 0

#3

WIndows 10

No difference from loading via shortcut.

Cryptic.ini has not been changed.

The specific error message I'm getting when trying to start Blood Episodes 1-5 is "Error opening map file C:\Blood\Games\Blood\cryptic passage\e1m1.map" It ONLY happens when trying to load episodes 1-5 - Cryptic Passage itself loads fine!
0

User is offline   M210 

  • 324

#4

Hm. I dont know, its impossible. Can you send me your Blood folder(fully game)?


This post has been edited by M210: 07 October 2017 - 09:05 PM

0

User is offline   ZedSlayer 

  • 5

#5

I seem to be suffering a similar issue, but that BloodGDX always tries to load RATM

Attached File(s)

  • Attached File  1.PNG (137.1K)
    Number of downloads: 28
  • Attached File  2.PNG (330.98K)
    Number of downloads: 25
  • Attached File  3.PNG (30.57K)
    Number of downloads: 18

0

User is offline   M210 

  • 324

#6

You are guys don't say something, because I can't simulate this problem, port working fine in all cases for me. So, therefore I need your game folder.
0

User is offline   Jamesfff 

  • 0

#7

"You are guys don't say something, because I can't simulate this problem, port working fine in all cases for me. So, therefore I need your game folder."

If you want to fiddle around with a copy of my Blood directory, I'll need to email it to you - even with 7zip, it's way to big to upload here. If you don't want to post your email on the forum click here:

Email me
0

User is online   Phredreeke 

  • 43

#8

My guess would be one of those BATs overwrites BLOOD.INI with its own file, in order to launch its own episode set. See if you can replace BLOOD.INI with one from a fresh install.
0

User is offline   ZedSlayer 

  • 5

#9

Actually, each BAT is set to only copy files and their own INI when run, then delete the copys when the program is closed, my Blood.INI should be fine as original, ive even just tested with a fresh Blood.ini and the issue persists, but heres a capture of it for checking, and also the BLOODGDX ini

Attached File(s)


0

User is offline   M210 

  • 324

#10

Ok, I fixed this bug. As temporaly solution you can try to put some .map files in Blood folder. It should help
0

User is offline   ZedSlayer 

  • 5

#11

An odd temp solution, but it worked. Making a random file called "Blank.map" makes normal episodes work again.
0

User is offline   hobblinharry 

  • 0

#12

I was also having this issue and can confirm the "blank.map" fix works for me too.
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic


All copyrights and trademarks are property of their respective owners. Yes, our forum uses cookies. © 2017 Voidpoint, LLC

Enter your sign in name and password


Sign in options