Duke4.net Forums: Graphical glitch with sloped surfaces - Duke4.net Forums

Jump to content

Hide message Show message
Welcome to the Duke4.net Forums!

Register an account now to get access to all board features. After you've registered and logged in, you'll be able to create topics, post replies, send and receive private messages, disable the viewing of ads and more!

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Graphical glitch with sloped surfaces

User is offline   Darkus 

  • 250

#1

There a graphical glitch with heavily sloped surfaces in classic renderer only.
It's mainly appear on the side of the screen when you're close of the sloped surface. Switching between different resolutions don't change anything.

Example with E1L6:

Posted Image


Note: apparently the problem only appear in 64 bit builds, 32 bit versions don't have the problem:

Posted Image

Tested in version 5948, I'll try to bisect later.
4

User is online   blizzart 

  • 148

#2

 Darkus, on 07 December 2016 - 04:30 AM, said:

There a graphical glitch with heavily sloped surfaces in classic renderer only.
It's mainly appear on the side of the screen when you're close of the sloped surface. Switching between different resolutions don't change anything.

Example with E1L6:

Posted Image


Note: apparently the problem only appear in 64 bit builds, 32 bit versions don't have the problem:

Posted Image

Tested in version 5948, I'll try to bisect later.


Im running r5258 and noticed this issue here and there, too.
0

User is offline   Darkus 

  • 250

#3

Done bisecting, I think I found each version when the bug appear:

4593 and 4696 are the last working versions, both 32 and 64 builds (only 32 bits version is available for 4696).

4777 to 5761: the glitch appear in both 32 and 64 builds.

5765 and onwards: the problem disappeared in 32 bits builds, but is still in the 64 bits builds.
1

User is offline   TerminX 

  • el fundador
  • 4,958

  #4

Cool, I'll check those revisions out. Thanks Darkus!

EDuke32 wiki svn builds bugs
Join us in #eduke32 on irc.freenode.net!
1

User is offline   Micky C 

  • Honored Donor
  • 3,367

#5

 Darkus, on 07 December 2016 - 12:10 PM, said:

Done bisecting, I think I found each version when the bug appear:

4593 and 4696 are the last working versions, both 32 and 64 builds (only 32 bits version is available for 4696).

4777 to 5761: the glitch appear in both 32 and 64 builds.

5765 and onwards: the problem disappeared in 32 bits builds, but is still in the 64 bits builds.



Thanks for looking into this! I've come across it somewhat recently as well in both 32 bit and 64 bit builds, but kept forgetting to mention it. It's great that you've managed to bisect the versions as well.

TX if this helps at all, the bug tends to happen more often on surfaces with larger slopes. I.e the glitch seems to disappear if you reduce the slope a certain amount, not that I've looked into it extensively.

Polymer wishlist: Global illumination, SSAO, Bloom, reflective surfaces, adjustable specular (wetness), volumetric lighting.
Mapper of the Month December 2014.

Herbs? Tell me more!
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic


All copyrights and trademarks are property of their respective owners. Yes, our forum uses cookies. © 2017 Voidpoint, LLC

Enter your sign in name and password


Sign in options